Instrutor Touro

Mestre Virgulino tanítványa, egészen kisgyerek kora óta foglalkozik harcművészetekkel, a capoeira mellett többek között brazil jiu jitsuval, aikodoval, karatéval.

Instrutor Touro vagyok, harcművészetekkel mintegy 7 éves koromban kezdtem foglalkozni. Nagyobb kihagyás után középiskolás éveim alatt kezdtem újra érdeklődni a különböző harci rendszerek iránt. Karatét és aikido-t már fiatalon taníthattam akkori mestereim oldalán. A magasépítő technikum befejeztével tanulmányaimat a Tan Kapuja Buddhista Főiskola nappali tagozatán, mint aikido oktató folytattam és fejeztem is be. A technikusi és főiskolás éveimet szinte csak az edzésnek szenteltem, ennek köszönhetően sok harcművészetben és küzdősportban magas fokozatot értem el (Shotokan karate 2. dan, Aikikai aikido 1. kyu, Judo 1. kyu, Brazil jiu-jitsu lila öv). Jelen pillanatban professzionális brazil jiu-jitsu versenyző, gyermekedző (Gracie Barra Hungary) és capoeira oktatóként tevékenykedem.

Capoeirával 2005-ben ismerkedtem meg, akkor még az ACDP csoport színeiben. Akkori tanárommal és a csoporttal 2007-ben csatlakoztunk a CDO (cordão de ouro) csoporthoz. Jelen pillanatban is e csoport filozófiáját és tanítási módszerét, valamint stílusát képviselem. Munkámat legnagyobb mértékben mesterem, Mestre Virgulino segíti, aki a CDO csoport alapítójának, Mestre Suassunának a közvetlen tanítványa.

A capoeira, mind a mesterem, mind az én számomra egy élő és működő harcművészet. Ezt szem előtt tartva, edzéseimen nem csak a capoeira szépségét és látványosságát igyekszem hangsúlyozni, hanem kiemelt figyelmet fordítok a hatékonyságra is. Az edzéseket több éves oktatói tapasztalatomat felhasználva úgy építem fel, hogy együtt mindenkiből a legtöbbet hozhassuk ki és idővel magasan képzett capoeiristák váljanak a tanítványokból. A csoport tagjainak lehetőségük van egy nyitott, közvetlen közegben elsajátítani a capoeira muzikalitását, akrobatikai elemeit (egyszerűtől a bonyolult mozdulatokig), harctechnikáit és közösségét. Ehhez azonban elengedhetetlen az edzéseken való rendszeres jelenlét.

Ha kedvet kaptál a capoeirához és szeretnél egy igazán jó csoporthoz tartozni, bátran keress meg bennünket a megadott elérhetőségeken vagy egyszerűen csak nézz be egy edzésre!

Mottó: „Szervezetten mint egy csapat, együtt harcolva mint egy család!”

„Organized like a team, fighting like a Family!”

Touro jelenleg nem tanít capoeirat, de ha érdekel a BJJ, itt éred el őt: http://bjjsport.hu/

Ők tanítanak még nálunk:

Instrutor Cabeleira

A Capoeira Cangaço CDO Hungria vezető tanára

Monitor Esquilo

A Capoeira Cangaço CDO Hungria egyik vezető tanára

Instrutor Grilo

A csoport zene- és kézenállás-specialistája :-)

Meghívott tanárok

Meghívott hazai, külföldi vendég tanáraink